Medulin 2022

MLAĐI PIONIRI U – 13

MLAĐI PIONIRI U – 12

LIMAČI U – 11

LIMAČI U – 10

ZAGIĆI U – 9

Propozicije natjecanja

Zagrebački nogometni savez dvadesetprvu godinu zaredom organizira Otvoreni turnir u Medulinu. Turnir ima međunarodni karakter. Ove godine na Turniru će sudjelovati 164 momčadi iz Hrvatske i inozemstva. Svoje sudjelovanje potvrdili su iz Austrije (FC Admira Wacker, FC Fortuna Salzburg, FC Gak Graz i SK Austria Klagenfurt), Izraela (FC Macabbi Tzora Shalom i Beitar Haifa F.C), Njemačka (SB Chiemgau Traunstein), Slovenije (NK Maribor) i Srbije (FK Vojvodina).

Turnir se održava od 28. travnja do 01. svibnja 2022.g. na sedam (7) terena Sportskog centra u Medulinu.

Natjecanje će se provesti u šest uzrasnih kategorije, a pravo nastupa imaju:
MLAĐI PIONIRI U – 13 – igrači rođeni 2009. godine i mlađi – 32 momčadi
MLAĐI PIONIRI U – 12 – igrači rođeni 2010. godine i mlađi – 32 momčadi
LIMAČI U – 11 – igrači rođeni 2011. godine i mlađi – 32 momčadi
LIMAČI U – 10 – igrači rođeni 2012. godine i mlađi – 24 momčadi
ZAGIĆI U – 9 – igrači rođeni 2013. godine i mlađi – 28 momčadi
ZAGIĆI U – 8 – igrači rođeni 2014. godine i mlađi – 16 momčadi

 • Utakmice u kategorijama mlađih pionira U-13 i U-12 igraju se 1 x 25 minuta, a utakmice u kategorijama limača U-11 i U-10 i zagića U-9 i U-8 igraju se 1 x 20 minuta.
 • U kategoriji mlađih pionira U-13 i U-12 se na velikom terena za igru /10 + 1/ i igra se na ZALEĐE. Vrata su dimenzija 7,32 x 2,44 metra, kazneni prostor ima dimenzije 40,30 x 16,50 metara, kazneni udarac se izvodi s 11 metara a udarac iz kuta s udaljenosti 16,50 metara od bliže vratnice.
 • U kategoriji limače U-11 igra se na polovici terena za igru /7 + 1/ i NEMA ZALEĐA. Vrata su dimenzija 5 x 2 metra, kazneni prostor ima dimenzije 27 x 11 metara, kazneni udarac se izvodi s 9 metara a udarac iz kuta s udaljenosti 16,50 metara od bliže vratnice.
 • U kategoriji limača U-10 igra se na polovici terena za igru /8 + 1/ i NEMA ZALEĐA. Vrata su dimenzija 5 x 2 metra, kazneni prostor ima dimenzije 27 x 11 metara, kazneni udarac se izvodi s 9 metara a udarac iz kuta s udaljenosti 16,50 metara od bliže vratnice.
 • U kategoriji zagića U-9 i U-8 dužina terene za igru je između 40 i 55 metara, a širina između 30 i 35 metara. Igra se /6 + 1/ i NEMA ZALEĐA. Vrata su dimenzija 5 x 2 metra, kazneni prostor ima dimenzije 17 x 6 metara, kazneni udarac se izvodi s 9 metara a udarac iz kuta s udaljenosti 11,50 metara od bliže vratnice.
 • U svim kategorijama ako namjerno dodanu loptu nogom od suigrača vratar uhvati rukama protiv njegove momčadi bit će dosuđen neizravni slobodni udarac.
 • U kategorijama U-11, U-10, U-9 i U-8 loptu koja je izašla izvan terena preko poprečne crte (gol aut) vratar može u igru ubaciti rukom ili izvesti udarcem nogom s podloge. Lopta se s podloge može izvesti s bilo kojeg dijela kaznenog prostora. Ako lopta koju vratar ili igrač ispuca iz kaznenog prostora i ona pritom prijeđe središnju crtu i prvi kontakt s loptom ostvari njegov suigrač, dosuđuje se ubacivanje rukama (aut) za suparnika s mjesta gdje se spajaju središnja i uzdužna crta. Pogodak se može postići isključivo iz dijela terena koji pripada suparniku. Pogodak se ne može postići iz početnog udarca.
 • U jednom susretu mogu nastupiti svi prijavljeni igrači, a izmjene su „leteće“ u tijeku ili u prekidu igre bez najave sucu. Leteće izmjene mogu se obavljati ISKLJUČIVO na sjecištu uzdužne i središnje crte (prvo igrač mora izaći s terena a tada zamjenski igrač može ući na terene za igru).
  U svim kategorijama zamijenjeni igrač se može vraćati u igru.
 • Igrač koji je isključen, nema pravo nastupa na sljedećoj utakmici, a ako je tijekom natjecanja isključen dvaput, nema pravo nastupa do kraja turnira. Evidencija javnih opomena se ne vodi. Sve sporove u slučaju eventualnih incidenata rješavat će Natjecateljsko povjerenstvo.
 • Sve utakmice moraju započeti i završiti u okviru predviđene satnice, a izmjene u rasporedu odigravanja nisu moguće.
 • Ako nema materijalne povrede PNI momčad nema pravo na žalbu.
 • Sudac je dužan evidentirati strijelce i utvrditi točnost evidencije nakon konzultacije s trenerima.
 • Igrač od početka do kraja natjecanja mora nastupati samo u jednoj kategoriji i samo za jednu momčad.
 • U razigravanju za plasman u kategorijama mlađih pionira U-13 i U-12 nakon utakmice koja je završila neodlučeno izvode se jedanaesterci u skladu s PNI.
 • U razigravanju za plasman u kategorijama limače U-11 i U-10 i zagića U-9 i U-8 nakon utakmice koja je završila neodlučeno izvode se po tri (3) deveterca naizmjenično, a ako se ne dobije pobjednik jedan izvođač iz svake momčadi izvodi deveterce do konačne odluke.
 • Utakmice se igraju s loptom br. 4 (lopte osigurava organizator turnira).
 • Igrač mora imati OBAVEZNO sportsku iskaznicu, putovnicu ili bilo koju drugu ispravu sa slikom na osnovu koje se može utvrditi njegov identitet.

Pravila

Sve utakmice igraju se u skladu s Pravilima igre koje je donio Međunarodni nogometni savez Board (IFAB) sadašnje izdanje, osim ukoliko je drugačije utvrđeno Propozicijama turnira.
Suce delegira Komisija sudaca ZNS-a.

Natjecateljska komisija

 1. Božidar Šikić – predsjednik
 2. Željko Bogadi – dopredsjednik
 3. Velimir Čarapina – član
 4. Zoran Joksović – član
 5. Berislav Pernar – član

Odgovorna osoba u ime organizatora je Željko Bogadi, instruktor Zagrebačkog nogometnog saveza.

Sustav natjecanja